Borș cu burechițe – amintire de la mama Mamei Gi!

Pregătim borochitele, in același timp cu pregătitul unei supe bogate de legume (cred ca toată lumea știe cum se face o supa de legume ). Facem mai întâi un aluat de tăieței

– 2 oua bătute bine cu un praf de sare

–  se adaugă faina pana se obține un aluat elastic , care nu se lipește de mâini, cam 250 gr.

Se întinde o foaie (sau doua) cât mai subțire, (Infainati bine suprafața pe care lucrați) se taie foaia in forma de pătrățele!

 Acum pregătim umplutura: se caleste o ceapa (eventual o ceșcuța de apa calda pana ceapa se înmoaie), se pune o lingurița de bulion, se da deoparte sa se răcească și apoi se pune peste 250 gr de carne tocata (de care preferați) plus un ou care sa lege compoziția!

 Aceasta compoziție se pune pe fiecare pătrățel in așa fel cât sa puteți veni cu colțul patratelului de aluat peste compozitie și sa formați un triunghi umplut cu cărnița!

Când supa e gata (adica toate legumele fierte!! se pun borochitele in oala, se mai fierb preț de câteva clocote (ele vor urca la suprafața oalei) . 

Din acest punct va hotărați ce sa faceți mai departe: le adăugați roșii cubulețe și aveți ciorba sau adăugați borș de putina și aveți borș! După câteva clocote opriți focul! Asezonați cu pătrunjel și/sau nu , cu leuștean! Probabil ați observat ca supa e asemănătoare cu supa “minestrone “. Iar borochitele parca ar fi vestitele “Ravioli“! Oare cine au fost primii: romanii sau dacii ?

Leave a Reply