Salata de icre, o bijuterie gustativă a bucătăriei românești, reprezintă un deliciu culinar tradițional ce îmbină aromele bogate ale icrelor de pește, uleiului, cepei și lămâiei!
Ingrediente:
- 100 gr. icre hering
- 100 gr. icre crap
- 2 felii medii de pâine albă – doar miezul
- un pahar – 250ml – apă minerală carbogazoasă
- o ceapă albă
- zeamă de lămâie
Curățăm ceapă, o dăm prin răzătoarea mică, o lăsăm 10 minute și apoi o stoarcem foarte bine.
Într-un bol punem icrele, pâinea stoarsă bine, puțină zeamă de lămâie și mixăm.
Punem pe rând, câte puțin , ulei și apă minerală. Adăugăm 1/2 din ceapă stoarsă bine.
Mixăm adăugând pe rând ulei și apă minerală, câte puțin.
Gustăm. Dacă nu se simte ceapă, adăugăm și restul de ceapă, bine stoarsă. Gata! Poftă bună!