Reteta magica de Icre a la Bibi

Salata de icre, o bijuterie gustativă a bucătăriei românești, reprezintă un deliciu culinar tradițional ce îmbină aromele bogate ale icrelor de pește, uleiului, cepei și lămâiei!

Ingrediente:

  • 100 gr. icre hering
  • 100 gr. icre crap
  • 2 felii medii de pâine albă – doar miezul
  •  un pahar – 250ml – apă minerală carbogazoasă
  •  o ceapă albă
  •  zeamă de lămâie

Curățăm ceapă, o dăm prin răzătoarea mică, o lăsăm 10 minute și apoi o stoarcem foarte bine.

Într-un bol punem icrele, pâinea stoarsă bine, puțină zeamă de lămâie și mixăm.

Punem pe rând, câte puțin , ulei și apă minerală. Adăugăm 1/2 din ceapă stoarsă bine.

 Mixăm adăugând pe rând ulei și apă minerală, câte puțin.

 Gustăm. Dacă nu se simte ceapă, adăugăm și restul de ceapă, bine stoarsă. Gata! Poftă bună!

Leave a Reply