Pizza Toscana

Pizza Toscana

Inspirată de tradițiile culinare autentice ale regiunii Toscana. Prindeți-ți pălăria de bucătar și pregătește-te să te transporți direct în inima Toscanei cu fiecare mușcătură!
Pregătire 20 minutes
Timp gătire 45 minutes
Timp Total 1 hour 5 minutes
Porții 4 pizza

Ingrediente
  

Aluat

  • 250 g faină albă
  • 2 g sare
  • 3 g zahar
  • 20 ml ulei de măsline
  • 110 ml apă

Sos de roșii

  • 750 g roșii tocate
  • 3 caței usturoi
  • 1 buc ceapă mică
  • 1 linguriță oregano
  • 5 ml ulei de măsline
  • sare după gust
  • 2 lingurițe piper proaspăt
  • 10 g frunze de busuioc

Toppinguri

  • mozzarella
  • ardei gras (optional)
  • ciuperci (optional)
  • porumb (optional)
  • măsline (optional)
  • ceapă taiată mărunt (optional)
  • ardei iute (optional)
  • sos pesto (optional)

Instrucțiuni
 

Aluat

  • Într-un bol mare, amestecați apa și drojdia, apoi adăugați zahărul în ea. Lăsați deoparte și lăsați drojdia să se activeze.
  • Într-un alt bol, amestecați făina cu sarea și uleiul de măsline.
  • Combinați ambele amestecuri și frământați aluatul cu mâinile până când devine un aluat moale și elastic, care nu se mai lipește.
  • "Păstrați aluatul în bolul adânc și aplicați ușor puțin ulei de măsline în jurul exteriorului aluatului. Acest lucru va împiedica lipirea de pereții bolului odată ce aluatul crește și se coace.
  • Acoperiți lejer și lăsați să se odihnească la temperatura camerei pentru a permite aluatului să crească.
  • Împărțiți aluatul de pizza în 4 bile de greutate egală

Sos de roșii

  • Într-o cratiță mare, încălziți ulei de măsline și adăugați usturoiul. Căliți și amestecați până când usturoiul se înmoaie. Adăugați ceapa și căliți.
  • Acum adăugați roșiile tocate, amestecați bine și lăsați-le să fiarbă.
  • Adăugați sare și lăsați să fiarbă până când roșiile sunt complet gătite și sosul s-a îngroșat.
  • Amestecați sosul și lăsați-l din nou la fiert.
  • Adăugați busuioc, cimbru și piper negru proaspăt zdrobit și amestecați bine.

Coacere

  • Preîncălziți cuptorul la 250 de grade Celsius.
  • Utilizați un tocător pentru a întinde mingea de aluat. Rulați aluatul de la centru către marginile exterioare pentru a obține cel mai uniform aluat de pizza.
  • Înțepați aluatul cu un înțepător pentru pizza (sau o furculița), acest lucru previne umflarea crustei în timpul coacerii. Acum, pensulați suprafața crustei cu ulei de măsline.
  • Răspândiți sosul de roșii pe pizza într-un strat subțire și uniform. Lăsați aproximativ un centimetru de aluat în jurul marginilor exterioare liber de sos pentru a obține o crustă de pizza perfectă.
  • Adăugați deasupra sosului brânza mozzarella
  • Așezați legumele deasupra brânzei, asigurându-vă că distribuiți topping-urile în mod uniform
  • Coaceți pizza cu legume în cuptorul preîncălzit timp de 5-7 minute, până când brânza se topește și crusta devine aurie. Garnisiți cu sos pesto.

Leave a Reply