
Marmorkuchen
Această prăjitură ușor de pregătit te va cuceri cu straturile sale colorate și aromele îmbietoare. Nașa Renate ne împărtășește rețeta ei preferată de Marmorkuchen.
Echipamente
- 1 formă de copt cu gaură în mijloc (optional)
Ingrediente
- 4 buc ouă
- 350 g zahăr
- 500 g făină
- 1 pachețel zahăr vanilat sau vanilie
- 1 pachețel praf de copt
- 200 ml ulei de floarea soarelui (sau alt ulei neutru)
- 200 ml lapte
- cacao
Instrucțiuni
- Într-un bol, se adaugă ouăle, zahărul, făina, aroma de vanilie, praful de copt, uleiul și laptele.
- Când ai făcut aluatul din ingredientele de mai sus, îl împărți într-un sfert și în 3 sferturi.
- Într-un sfert se adaugă cacao până se obține culoarea dorită, amestecă până la omogenizare.
- Așezi totul într-o formă de copt cu gaură în mijloc, alternând compoziția cu cacao și cea naturală sau albă, cum a zis nașa Renate.
- Se pune 45’ la cuptor la 170 grade