Tortul Pavlova festiv a lui Jeni

Tort Pavlova

Jeni
Tortul Pavlova este o delicioasă și rafinată prăjitură de origine neozeelandeză, dedicată celebrului dansatoare de balet Anna Pavlova. Cu un exterior crocant și interior moale, pavlova este o adevărată simfonie a gusturilor.

Echipamente

  • 1 tava circulară (opțional)

Ingrediente
  

  • 6 albușuri de ou la temperatura camerei
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 priză de sare
  • frișca (pentru ornat)
  • fructe proaspete sau din compot (pentru ornat)
  • cremă (pentru ornat)

Instrucțiuni
 

  • Se bat albușurile cu sarea până se întăresc într-o spumă.
  • Se adaugă zahărul în ploaie.
  • Se adaugă zeama de lămâie.
  • Se ia o hârtie de copt, se desenează un cerc (asta dacă nu aveți deja o formă sau un covoraș de gătit).
  • Se pune albușul pe forma de desen.
  • Se face în mijlocul albușului o gaură, ca să existe diferență de nivel între forme (mijloc și margine).
  • Se dă la copt la 185 de grade pe modul ventilație.
  • Se lasă o oră la copt – trebuie verificată mereu cuptorul pentru a nu se arde albușul, fiind un aluat delicat.
  • Se scoate și se lasă la răcit, la temperatura camerei (dacă e o temperatură scăzută, se lasă aluatul).
  • Se umple cu cremă, cu frișcă, cu fructe (proaspete sau din compot).
  • Se ornează după bunul plac și preferințe sau în funcție de eveniment.

Leave a Reply