-
Gusturi dincolo de ecran: experiența Film Food la TIFF
La TIFF, filmul și gastronomia se împletesc într-o experiență multisenzorială care merge dincolo de sala de cinema. Secțiunea Film Food transformă poveștile culinare în pretexte pentru explorarea identității, emoției și creativității – toate printr-un limbaj universal: mâncarea. În fiecare iunie la Cluj-Napoca, cinefilii nu doar privesc, ci și gustă povestea. După fiecare proiecție din secțiunea…
-
Avantajele Cursurilor de Gătit
De-a lungul timpului am avut ocazia sa gatesc cu niste Chefi minunati de la care am invatat foarte multe! Chef Will Cunneen, Chef Adi Hadean, Chef Florin Dumitrescu,si Chef Nicu Craciun care s-a ocupat de botezul Avei, facand toata experienta una extraordinara! 🍴 De ce să înveți să gătești cu un bucătar adevărat? Într-o lume…
-
Ce poți servi la un picknik
Pentru drumețiile noastre am ales să facem picknik în aceste locuri minunate, că să avem și “dinner and the show” cum se spune. Las aici idei despre ce poți servi la un picknik! Asigură-te că ai și tacâmuri, farfurii și servetele la tine pentru a te bucura de picnic în natură fără griji. Noi am ales sa luam de la Tedi niste seturi de picknik foarte fancy, ca sa ne faca placere…
-
Ceaiul Bosniac
Ceaiul Bosniac, o bijuterie a tradițiilor bosniace, reprezintă o parte importantă a culturii și ospitalității acestei regiuni. Bosniacii acordă o atenție deosebită acestui lichid aromat, iar consumul de ceai este înrădăcinat în obiceiurile lor sociale și religioase. Haideți să explorăm fascinanta lume a ceaiului bosniac, unde istoria, aromele și ceremoniile au creat o tradiție bogată…
-
Vinurile Dalmate
Croația, o țară bogată în istorie și cultură, se remarcă și în lumea vinului prin diversitatea peisajelor sale viticole și prin vinurile de o calitate remarcabilă. Prinsa cumva intr-o continua dinamica, ba spre atmosfera balcanica din spatiul fostei Iugoslavii ca mostenire, ba spre progresismul UE si trendurile tarii vecine: Italia. Suprafata cultivata de vita de…
-
Cum așezi o masă festivă
Așezarea mesei pentru un eveniment festiv poate contribui semnificativ la atmosfera generală și la experiența oaspeților. În casa bunicilor mei aveam lunar câte o masă festivă și am învățat multe din aceste experiențe. Iată câteva sfaturi pentru a aranja o masă festivă:
-
Tapas cu c8pchiiii
Sunt tare fericită să pot prepara cină cu copiii mei naturali și adoptivi. După cum știți, sunt mândră mama a Avei, minunea mea de 9 ani. De-a lungul timpului am întâlnit 3 băieți deosebiți cu vârste între 18 și 26 de ani pe care i-am adoptat în familia noastră cu cel mai mare drag. Cu…
-
Reteta magica de Icre a la Bibi
Salata de icre, o bijuterie gustativă a bucătăriei românești, reprezintă un deliciu culinar tradițional ce îmbină aromele bogate ale icrelor de pește, uleiului, cepei și lămâiei! Ingrediente: Curățăm ceapă, o dăm prin răzătoarea mică, o lăsăm 10 minute și apoi o stoarcem foarte bine. Într-un bol punem icrele, pâinea stoarsă bine, puțină zeamă de lămâie…
-
Borș cu burechițe – amintire de la mama Mamei Gi!
Pregătim borochitele, in același timp cu pregătitul unei supe bogate de legume (cred ca toată lumea știe cum se face o supa de legume ). Facem mai întâi un aluat de tăieței – 2 oua bătute bine cu un praf de sare – se adaugă faina pana se obține un aluat elastic , care nu…
-
Cum acrești o ciorbă
Mama Gi strikes again cu lectii pentru doua ciorbitze bombitza! Dacă tot am vorbit despre modurile diferite in care se acrește supa: cu roșii -> ciorba cu borș de putina -> borșul și cu smântâna -> ciorba rădăuțeană
