Lapte de Pasare
Cristina V
Lapte de pasăre este un desert care încântă simțurile și stârnește curiozitatea gurmanzilor din întreaga lume. Cu un nume atât de poetic, acest deșert oferă o experiență culinară unică, aducând un amestec îmbietor de arome și texturi.
Pregătire 10 minutes mins
Timp gătire 15 minutes mins
- 4 oua gălbenușuri se freacă bine cu zaharul
- 6 linguri zahăr tos
- 3 prize vanilie
- 1 pahar lapte rece
- 3 linguri făină
Separat se bat albușurile cu puțin zahăr și se pun cu lingură sub formă de bulgări în restul de lapte (diferența de1 l ) fierbând, amestecând cu grijă.
Se scot cu o spumieră pe o tavă, iar în laptele fierbinte se adaugă compoziția de gălbenușuri, trăgând vasul deoparte și amestecând mereu, apoi se fierbe până devine o cremă subțire.
Se toarnă apoi într-un vas, iar când s-a răcit se pun deasupra bulgarasii de spumă.