Ciorbă de curcan oltenească de la Mama Gi
Mama Gi
Această mâncare plină de arome îți va aduce gustul inconfundabil al regiunii Olteniei în farfurie. Inspirată de rețeta de sarmale oltenești ale Dariei, Mama Gi - mâini de aur care face cele mai frumoase îi tradiționale, mi-a trimis rețeta de ciorbă de curcan oltenească, făcută de bunicii ei.
Timp gătire 1 hour hr 15 minutes mins
- pulpă sau aripi de curcan
- 2 buc cepe medii
- 2 buc morcovi
- 1 buc rădăcina de păstârnac
- ¼ buc țelina (uriașă de la supermarket)
- 1 buc ardei gras roșu
- roșii
- pătrunjel proaspat
- leuștean
- apa
Totul tăiat cubulețe, se adaugă într-o oală și acoperit cu apă. (Opțional, o oală sub presiune va reduce timpul de gătire). Puneți și oasele căci ele dau gust supei ( opăriți bucățile sau doar le spumati ) adăugați celelalte legume și sare
Se pune la fiert
Separat pregătiți roșiile cubulețe (de la cutie sau proaspete , cât mai coapte , opărire , decojite și tăiate cubulețe).
După ce carnea s-a fiert și supă e gata , scoateți oasele , puneți roșiile și mai lăsăți să fiarbă cam 15 min
Pregătiți puțîn pătrunjel verde și leuștean, tăiat mărunt, pe care îl aruncați în oală după ce opriți focul.
Reamintesc aici: ciorbă e supă care se acrește cu roșîi ( pastă de tomate ) borșul se acrește cu borș de puțină!
P.S. Mama Gi spune ca supa de curcan e si mai buna ca supa de pui la raceala! DE aceeasi isi si aminteste