Go Back

Ciorbă rădăuțeană de la Mama Gi

Mama Gi
Înconjoară-ți simțurile cu aroma îmbietoare a Ciorbei Rădăuțene, o bucată autentică de tradiție românească ce își are rădăcinile în inima Bucovinei.
Timp gătire 1 hour
Timp Total 1 hour

Echipamente

  • 1 oală sub presiune (optional)

Ingrediente
  

  • 1 buc piept de pui cu os (sau fara os)
  • 2 buc morcov
  • ½ buc țelină
  • 1 buc păstârnac
  • 1 buc ceapă
  • 2 buc gălbenuș (optional)
  • 3 căței usturoi (dupa gust)
  • 500 g smântâna (peste 30%, procent grăsime)
  • sare
  • condimente (dupa preferinta)

Instrucțiuni
 

  • Fierbeți totul pana legumele sunt pătrunse iar pieptul de pui fiert (la oala sub presiune jumătate de ora).
  • Strecurați supa , maruntiti pieptul de pui și dacă va place maruntiti și legumele, puneți totul înapoi, in supa!
  • Pregătiți smântâna într-un bol separat. Opțional puteți să adăugați și două gălbenușuri de ou.
  • Turnați câte un polonic de supă fierbinte peste smântână și amestecați cu un tel până când temperatura amestecului se apropie de temperatura supei.
  • Turnați apoi amestecul înapoi în oala de supă și mai dați totul intr-un clocot.
  • Condimentați cu sare, delikat sau alte mirodenii după gust.
  • Separat se face un mujdei, musai cu smântân , pentru asezonat separat ciorba !

Notițe

Și acum secretul bucatelor bucovine, deci implicit și al ciorbei noastre rădăuțene - Smântâna!!!
Cât mai multă și cât mai grasa (peste 30 %, procent grăsime) , nu va zgârciti , ca altfel nu va iese!
Cam jumătate de kg de smântâna la o cantitate de 1,5 l de supa, amestecată bine cu 2 gălbenușuri (sau nu! Eu personal nu pun gălbenușuri , ca nu e ciorba de burta!).