Go Back

Dovlecel cu brocoli

Bibi
Această combinație perfect echilibrată de legume proaspete va încânta papilele gustative și va oferi o experiență culinară de neuitat. Vom explora împreună pas cu pas cum să creăm o combinație echilibrată și savuroasă

Ingrediente
  

  • 1 buc ceapă alba
  • 1 buc ardei kapia
  • 2 buc dovlecei mici
  • 1 buchet brocoli
  • 3-4 buc ciuperci albe sau brune
  • 2 caței usturoi
  • 1.5 linguri pastă gulaș picantă sau iute
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ulei sau untură (de porc, găină sau rață)
  • sare
  • piper

Instrucțiuni
 

  • Tăiem ceapă mărunt și o călim. Presăram puțînă sare.
  • Adăugăm ardeiul tăiat mărunt și usturoiul feliat.
  • Punem dovleceii tăiați (cu coajă) pe lungime, bețișoare(cât degetul mic). Eu m-am străduit să păstrez din coajă cam la fiecare bețișor.
  • Adăugăm ciupercile felii.
  • Eu folosesc tulpină de broccoli. O curăț frumos și o feliez la fel că dovleceii.
  • Lăsăm mâncărică sub capac la foc mic aprox. 15 min.
  • Gustăm, coajă de dovlecel să fie ,,al dente"
  • Apoi, buchețelele mici de broccoli le adăugăm ușor, cu grijă. Punem puțînă apă. Acoperim.
  • Totul se fierbe la foc mic. Eu nu fierb broccoli separat, îl pun în tigaie, cu toate aromele. Amestecăm ușor, să nu turtim buchețelele de broccoli.
  • Lăsăm la foc mic 10-15 min sub capac. Ridicăm capacul! Ce arome!!
  • Adăugăm iaurtul sau smântână și 2-3 cm gulaș. Acoperim.
  • După 3 min.punem pătrunjelul verde tocat , piperul și acoperim.
  • Oprim focul. Lăsăm 1 min. acoperit. Opțional mărar verde tăiat.
  • Gata!! Este o minune!! Poftă bună!!

Video