Tăiem ceapă mărunt și o călim. Presăram puțînă sare.
Adăugăm ardeiul tăiat mărunt și usturoiul feliat.
Punem dovleceii tăiați (cu coajă) pe lungime, bețișoare(cât degetul mic). Eu m-am străduit să păstrez din coajă cam la fiecare bețișor.
Adăugăm ciupercile felii.
Eu folosesc tulpină de broccoli. O curăț frumos și o feliez la fel că dovleceii.
Lăsăm mâncărică sub capac la foc mic aprox. 15 min.
Gustăm, coajă de dovlecel să fie ,,al dente"
Apoi, buchețelele mici de broccoli le adăugăm ușor, cu grijă. Punem puțînă apă. Acoperim.
Totul se fierbe la foc mic. Eu nu fierb broccoli separat, îl pun în tigaie, cu toate aromele. Amestecăm ușor, să nu turtim buchețelele de broccoli.
Lăsăm la foc mic 10-15 min sub capac. Ridicăm capacul! Ce arome!!
Adăugăm iaurtul sau smântână și 2-3 cm gulaș. Acoperim.
După 3 min.punem pătrunjelul verde tocat , piperul și acoperim.
Oprim focul. Lăsăm 1 min. acoperit. Opțional mărar verde tăiat.
Gata!! Este o minune!! Poftă bună!!