Zama de Shălate
Miki
Zama asta a fost mâncată cu bucurie și vara și iarna la noi în familie, a adus pe toată lumea împreună și poartă în ea un dor profund de a fi împreună ca familie, peste timp și generații. O macam cu dragoste și tot din dragoste o ofer vouă tuturor, să va bucurați de ea cu familiile voastre.
- 200 g slănină (de pe burtă) tocată bucățele, rumenită crocant
- 1 ceapă (tocată)
- 3-4 caței usturoi
- 1 buc căpățână mare de salata tocata măruț (cruda sau murata de la borcan)
- 500 ml lapte acru/bătut/iaurt
- 1 lingură rasă de faină sau amidon
- 100 g smântână
- 1 buc ou
- sare
- carnat, omleta sau ou fiert (optional)
Se călește slănină
Se călește ceapa și usturoiul
Se adaugă la calit salata, cu putina sare
Opțional se adaugă piper (cui îi place)
După călire se adaugă un litru de apa la fiert (fierbinte) peste ingrediente. Se lasă la fiert până se moaie salata.
Separat într-un bol se pune laptele acru și ou bătut plus faina (amidonul) și se amesteca viguros.
Se adaugă peste supă amestecul și se acrește după gust (cu oțet sau lămâie)