Pastrav curcubeu la gratar cu mamaliga cu branza si mujdei de usturoi
Pensiunea Somesana din Sant
O delicioasă combinație de arome și culori, pastravul curcubeu la grătar este acompaniat de o mamăligă fină, îmbogățită cu brânză savuroasă. Pentru a intensifica gustul, cei de la Pensiunea Somesana au adăugat un mujdei de usturoi proaspăt, care completează perfect preparatul cu o notă aromatică și piperată.
gratar
mojar (pentru mujdei)
Pastrav
- pastrav proaspat
- sare
- piper
- ceapa (pentru a curata gratarul)
Mujdei
- usturoi
- sare
- iaurt grecesc
- apa minerala
- suc de lamaie
Mamaliga cu branza
- 150 ml apa (per persoana)
- 50 g faina de malai (per persoana)
- sare
Preparare Pastrav
Se curata de solzi
Se spala – dar nu se tine in apa
Se eviscereaza
Se condimenteaza cu sare si piper
Se pune pe gratarul uns cu ceapa – atentie! Ca sa nu iasa fum si sa se afume mancarea, gratarul se curate cu o ceapa si nu cu slanina sau alta grasime! Ceapa dezinfecteaza si nu lasa rodusele sa se prinda
Mujdei de usturoi
Zdrobim o maciulie de usturoi, in presa. Punem in mojar si frecam cu sare
Se pune putina lamiae, apa minerala si iaurt greces – dupa gust (cateva ligurinte)
Mamaliga cu branza
Se puna apa la fiert – 150 grame/persoana cu un praf de sare
Faina de malai 50 grame/persoana
Dupa ce fierbe apa cu sare, se adauga faina in ploaie si se amesteca viguros cu telul pana are o consistenta de pasta (intre moale si tare)
Lasam sa fiarba intre 20 si 30 de min (Cand e gata de fiert, luceste)
Pentru paturi cu branza, se pune un strat de mamaliga, unul de branza si unul de smantana, apoi repetam pana ajungem la un tort de mamaliga cu branza si smantana