Go Back

Pastrav curcubeu la gratar cu mamaliga cu branza si mujdei de usturoi

Pensiunea Somesana din Sant
O delicioasă combinație de arome și culori, pastravul curcubeu la grătar este acompaniat de o mamăligă fină, îmbogățită cu brânză savuroasă. Pentru a intensifica gustul, cei de la Pensiunea Somesana au adăugat un mujdei de usturoi proaspăt, care completează perfect preparatul cu o notă aromatică și piperată.

Echipamente

  • gratar
  • mojar (pentru mujdei)

Ingrediente
  

Pastrav

  • pastrav proaspat
  • sare
  • piper
  • ceapa (pentru a curata gratarul)

Mujdei

  • usturoi
  • sare
  • iaurt grecesc
  • apa minerala
  • suc de lamaie

Mamaliga cu branza

  • 150 ml apa (per persoana)
  • 50 g faina de malai (per persoana)
  • sare

Instrucțiuni
 

Preparare Pastrav

  • Se curata de solzi
  • Se spala – dar nu se tine in apa
  • Se eviscereaza
  • Se condimenteaza cu sare si piper
  • Se pune pe gratarul uns cu ceapa – atentie! Ca sa nu iasa fum si sa se afume mancarea, gratarul se curate cu o ceapa si nu cu slanina sau alta grasime! Ceapa dezinfecteaza si nu lasa rodusele sa se prinda

Mujdei de usturoi

  • Zdrobim o maciulie de usturoi, in presa. Punem in mojar si frecam cu sare
  • Se pune putina lamiae, apa minerala si iaurt greces – dupa gust (cateva ligurinte)

Mamaliga cu branza

  • Se puna apa la fiert – 150 grame/persoana cu un praf de sare
  • Faina de malai 50 grame/persoana
  • Dupa ce fierbe apa cu sare, se adauga faina in ploaie si se amesteca viguros cu telul pana are o consistenta de pasta (intre moale si tare)
  • Lasam sa fiarba intre 20 si 30 de min (Cand e gata de fiert, luceste)
  • Pentru paturi cu branza, se pune un strat de mamaliga, unul de branza si unul de smantana, apoi repetam pana ajungem la un tort de mamaliga cu branza si smantana