Crema de zahar ars
Crema de zahăr ars este un desert delicios si aromat pe care-l poti prepara cu usurinta. Această cremă elegantă se servește de obicei rece, fiind adesea acompaniată de fructe proaspete sau compoturi.
Pregătire 10 minutes mins
Timp gătire 40 minutes mins
Timp Total 50 minutes mins
- 8 buc oua
- 1 l lapte
- 250 g zahar
- 4 buc plicuri de zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
Intr-o cratita se pune zahar pe fundul cratitei (100 grame) care se caramelizeazape aragaz.Cand zaharul e caramelizat, se unge toata cratita cu caramelul obtinut, pentru a intinde peste tot Se lasa sa se raceasca zaharul cu cratita
Separat se bat ouale si se adauga restul de zahar, laptele si zaharul vanilat (sau vanilia)
Toata compozitia obtinuta se toarna peste zaharul caramelizat din cratita
Se pune la cuptor intr-o tava plina de apa - fundul cratitei sa fie in tava cu apa timp de 40 de minute la 180 de grade
Pentru verificare se introduce un ac de gatit sau un cutit in oala; daca la scoaterea acestuia cutitul ramane curat, inseamna ca compozitia este coapta
Se tine la rece cateva minute
Se serveste in cupe sau boluri, decorate dupa preferinta cu frisca, fructe sau sirop de lavanda