Go Back

Focaccia

Bucura-te de aceasta paina tranditional italieneasca, fie asa cum e fie cu alte feluri de mancare gatite acasa.
Pregătire 40 minutes
Timp gătire 15 minutes
Timp Total 55 minutes

Ingrediente
  

  • 500 g faina
  • 400 ml apa
  • 30 g drojdie
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • rosii cherry (optional)
  • ierburi aromatice (optional)
  • masline (optional)

Instrucțiuni
 

  • Se pregateste drojdia, in putina apa calda
  • Intr-un bol se amesteca drojdia, apa, uleiul de masline, sarea, zaharul si faina
  • Se framanta pana se obtine un aluat asemanator cu cel de pizza
  • Se transfera aluatul intr-un bol, se unge deasupra cu ulei de masline si se acopera cu un prosop umed
  • Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul
  • Se transfera intr-o tava de copt, optional unsa cu inca un strop de ulei de masline
  • Folosind degetele de la mana, creaza indentari in aluat
  • Optional, se poate orna cu ierburi aromate, rosii cherry, masline sau orice iti doresti tu
  • Se pune la copt intr-un cuptor preincalzit la 200-220 de grade celsius, aproximativ 15 minute sau pana cand se rumeneste

Video