Garlic bread cu usturoi copt si cascaval
Aceasta reteta este exemplul perfect de mancare care este mai mult decat suma ingredientelor. Trebuie incercat daca esti fan usturoi sau branza sau mai bine incerci oricum!
air fryer (optional, varianta 1 de usturoi copt)
folie de aluminiu (optional, varianta 1 de usturoi copt)
vas micut termorezistent (optional, varianta 2 de usturoi copt)
- o paine
- 250 g cascaval sau cascaval afumat ras
- 2 capete usturoi
- unt
- sare
- ulei de masline
- patrunjel sau verdeata (pentru decorat)
Usturoi copt (Varianta 1)
Pregateste o bucata de aluminiu care sa poata acoperi total usturoiul pe care vrei sa-l gatesti
Adauga niste ulei de masline peste usturoi
Inveleste complet usturoiul in folie de aluminiu si pune-l la air fryer timp de 25-30 de minute (timpul trebuie ajustat pana cand usturoiul este moale si cremos)
Usturoi copt (Varianta 2)
Se pune usturoiul intr-un vas termorezistent
Se acopera complet usturoiul in ulei de masline
Se pune la cuptor la temperatura scazuta pana cand usturoiul este moale si cremos.
Garlic bread
Intr-un vas, amesteca untul cu bucatile de usturoi pregatite anterior. Usturoiul trebuie sa fie destul de moale incat sa se poata incorpora cu usurinta in unt.
Se taie painea in jumatate pe verticala (veizi video)
Se ung ambele bucati de paine cu crema de unt cu usturoi
Adauga cascavalul ras peste bucatile de paine. Cat vrei tu de mult sau putin.
Se pune in cuptor incins, sub elementul de sus
Scoate din cuptor dupa ce branza a inceput sa devina rumena.
Adauga patrunjel sau verdeturi taiate fin si taie in bucati (dupa ce se raceste putin)