Go Back

Fiori di zucca

Fiori di zucca, sau flori de dovlecel, sunt un deliciu culinar italian foarte apreciat, în special în timpul verii. Aceste flori delicate sunt adesea umplute cu diverse ingrediente, cum ar fi mozzarella și anșoa, apoi sunt prăjite într-un aluat crocant. Fiori di zucca prăjiți sunt crocanți la exterior și moi la interior, având o aromă ușoară și subtilă, care pune în valoare umplutura sărată și cremoasă. Acest fel de mâncare este servit de obicei ca antipasto (aperitiv) și este foarte popular în bucătăria italiană

Ingrediente
  

  • 12 flori de dovleac
  • 250 g brânzică de vaci ricotta
  • 50 g mozzarella sau altă brânză tăiată cubulețe de maxim 1 cm opțional
  • o mână de semințe amestecate sau nuci opțional
  • parmezan opțional
  • condimente sare, piper, mărar
  • Opțional: bucătele de mezeluri somon
  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 250 g apă chiar și apă minerală sau chiar bere
  • 10 g drojdie dacă puneți bere renunțați la drojdie
  • o jumătate de linguriță de zahăr să se activeze drojdia
  • un praf se sare
  • Ulei pentru prăjit

Instrucțiuni
 

  • Se amestecă toate ingredientele (sarea la final) până se obține un aluat moale și se lasă la crescut 30 de minute.
  • Într-un vas se amestecă brânzica împreună cu semințele, condimentele și celelalte ingrediente rămase până se formează o cremă.
  • Se înlătură pistilul florilor și se umplu cu grijă toate florile delicate de dovleac. Se deschid bine petalele, se umplu și se închid răsucind vărfurile părții superioare a florii.
  • Se pune la încins uleiul, dacă aveți termometru, la 170 de grade. Între timp se scufunda florile de dovleac în aluat, iar când uleiul ajunge la temperatura optimă se pot prăji.
  • Se întorc să se coacă uniform, iar apoi se scot pe foaie absorbantă pentru prăjeli.
  • Dacă rămâne aluat, îl puteți prăji gol, sub formă de biluțe. Se formează ușor ajutându-se de o linguriță.