Stiți care este secretul bucatelor bucovinene? La toate bucatele se pune smântâna , ca e ciorba , varza , sarmale sau dulciuri (clătite, papanași , etc) Smântâna la toate!!! Deci de ce o simpla supa de găina a devenit ciorba rădăuțeană ? De smântâna !!!! 🤣🤣

Ciorbă rădăuțeană de la Mama Gi
Înconjoară-ți simțurile cu aroma îmbietoare a Ciorbei Rădăuțene, o bucată autentică de tradiție românească ce își are rădăcinile în inima Bucovinei.
Echipamente
- 1 oală sub presiune (optional)
Ingrediente
- 1 buc piept de pui cu os (sau fara os)
- 2 buc morcov
- ½ buc țelină
- 1 buc păstârnac
- 1 buc ceapă
- 2 buc gălbenuș (optional)
- 3 căței usturoi (dupa gust)
- 500 g smântâna (peste 30%, procent grăsime)
- sare
- condimente (dupa preferinta)
Instrucțiuni
- Fierbeți totul pana legumele sunt pătrunse iar pieptul de pui fiert (la oala sub presiune jumătate de ora).
- Strecurați supa , maruntiti pieptul de pui și dacă va place maruntiti și legumele, puneți totul înapoi, in supa!
- Pregătiți smântâna într-un bol separat. Opțional puteți să adăugați și două gălbenușuri de ou.
- Turnați câte un polonic de supă fierbinte peste smântână și amestecați cu un tel până când temperatura amestecului se apropie de temperatura supei.
- Turnați apoi amestecul înapoi în oala de supă și mai dați totul intr-un clocot.
- Condimentați cu sare, delikat sau alte mirodenii după gust.
- Separat se face un mujdei, musai cu smântân , pentru asezonat separat ciorba !
Notițe
Și acum secretul bucatelor bucovine, deci implicit și al ciorbei noastre rădăuțene – Smântâna!!!
Cât mai multă și cât mai grasa (peste 30 %, procent grăsime) , nu va zgârciti , ca altfel nu va iese!
Cam jumătate de kg de smântâna la o cantitate de 1,5 l de supa, amestecată bine cu 2 gălbenușuri (sau nu! Eu personal nu pun gălbenușuri , ca nu e ciorba de burta!).