
Dovlecel cu brocoli
Această combinație perfect echilibrată de legume proaspete va încânta papilele gustative și va oferi o experiență culinară de neuitat. Vom explora împreună pas cu pas cum să creăm o combinație echilibrată și savuroasă
Ingrediente
- 1 buc ceapă alba
- 1 buc ardei kapia
- 2 buc dovlecei mici
- 1 buchet brocoli
- 3-4 buc ciuperci albe sau brune
- 2 caței usturoi
- 1.5 linguri pastă gulaș picantă sau iute
- 1 legătură pătrunjel verde
- ulei sau untură (de porc, găină sau rață)
- sare
- piper
Instrucțiuni
- Tăiem ceapă mărunt și o călim. Presăram puțînă sare.
- Adăugăm ardeiul tăiat mărunt și usturoiul feliat.
- Punem dovleceii tăiați (cu coajă) pe lungime, bețișoare(cât degetul mic). Eu m-am străduit să păstrez din coajă cam la fiecare bețișor.
- Adăugăm ciupercile felii.
- Eu folosesc tulpină de broccoli. O curăț frumos și o feliez la fel că dovleceii.
- Lăsăm mâncărică sub capac la foc mic aprox. 15 min.
- Gustăm, coajă de dovlecel să fie ,,al dente"
- Apoi, buchețelele mici de broccoli le adăugăm ușor, cu grijă. Punem puțînă apă. Acoperim.
- Totul se fierbe la foc mic. Eu nu fierb broccoli separat, îl pun în tigaie, cu toate aromele. Amestecăm ușor, să nu turtim buchețelele de broccoli.
- Lăsăm la foc mic 10-15 min sub capac. Ridicăm capacul! Ce arome!!
- Adăugăm iaurtul sau smântână și 2-3 cm gulaș. Acoperim.
- După 3 min.punem pătrunjelul verde tocat , piperul și acoperim.
- Oprim focul. Lăsăm 1 min. acoperit. Opțional mărar verde tăiat.
- Gata!! Este o minune!! Poftă bună!!