
Zama de Shălate
Zama asta a fost mâncată cu bucurie și vara și iarna la noi în familie, a adus pe toată lumea împreună și poartă în ea un dor profund de a fi împreună ca familie, peste timp și generații. O macam cu dragoste și tot din dragoste o ofer vouă tuturor, să va bucurați de ea cu familiile voastre.
Ingrediente
- 200 g slănină (de pe burtă) tocată bucățele, rumenită crocant
- 1 ceapă (tocată)
- 3-4 caței usturoi
- 1 buc căpățână mare de salata tocata măruț (cruda sau murata de la borcan)
- 500 ml lapte acru/bătut/iaurt
- 1 lingură rasă de faină sau amidon
- 100 g smântână
- 1 buc ou
- sare
- carnat, omleta sau ou fiert (optional)
Instrucțiuni
- Se călește slănină
- Se călește ceapa și usturoiul
- Se adaugă la calit salata, cu putina sare
- Opțional se adaugă piper (cui îi place)
- După călire se adaugă un litru de apa la fiert (fierbinte) peste ingrediente. Se lasă la fiert până se moaie salata.
- Separat într-un bol se pune laptele acru și ou bătut plus faina (amidonul) și se amesteca viguros.
- Se adaugă peste supă amestecul și se acrește după gust (cu oțet sau lămâie)