Zama de Shălate a lui Miki

Zama de Shălate

Miki
Zama asta a fost mâncată cu bucurie și vara și iarna la noi în familie, a adus pe toată lumea împreună și poartă în ea un dor profund de a fi împreună ca familie, peste timp și generații. O macam cu dragoste și tot din dragoste o ofer vouă tuturor, să va bucurați de ea cu familiile voastre.

Ingrediente
  

  • 200 g slănină (de pe burtă) tocată bucățele, rumenită crocant
  • 1 ceapă (tocată)
  • 3-4 caței usturoi
  • 1 buc căpățână mare de salata tocata măruț (cruda sau murata de la borcan)
  • 500 ml lapte acru/bătut/iaurt
  • 1 lingură rasă de faină sau amidon
  • 100 g smântână
  • 1 buc ou
  • sare
  • carnat, omleta sau ou fiert (optional)

Instrucțiuni
 

  • Se călește slănină
  • Se călește ceapa și usturoiul
  • Se adaugă la calit salata, cu putina sare
  • Opțional se adaugă piper (cui îi place)
  • După călire se adaugă un litru de apa la fiert (fierbinte) peste ingrediente. Se lasă la fiert până se moaie salata.
  • Separat într-un bol se pune laptele acru și ou bătut plus faina (amidonul) și se amesteca viguros.
  • Se adaugă peste supă amestecul și se acrește după gust (cu oțet sau lămâie)

Video

Leave a Reply