
Pastrav curcubeu la gratar cu mamaliga cu branza si mujdei de usturoi
O delicioasă combinație de arome și culori, pastravul curcubeu la grătar este acompaniat de o mamăligă fină, îmbogățită cu brânză savuroasă. Pentru a intensifica gustul, cei de la Pensiunea Somesana au adăugat un mujdei de usturoi proaspăt, care completează perfect preparatul cu o notă aromatică și piperată.
Echipamente
- gratar
- mojar (pentru mujdei)
Ingrediente
Pastrav
- pastrav proaspat
- sare
- piper
- ceapa (pentru a curata gratarul)
Mujdei
- usturoi
- sare
- iaurt grecesc
- apa minerala
- suc de lamaie
Mamaliga cu branza
- 150 ml apa (per persoana)
- 50 g faina de malai (per persoana)
- sare
Instrucțiuni
Preparare Pastrav
- Se curata de solzi
- Se spala – dar nu se tine in apa
- Se eviscereaza
- Se condimenteaza cu sare si piper
- Se pune pe gratarul uns cu ceapa – atentie! Ca sa nu iasa fum si sa se afume mancarea, gratarul se curate cu o ceapa si nu cu slanina sau alta grasime! Ceapa dezinfecteaza si nu lasa rodusele sa se prinda
Mujdei de usturoi
- Zdrobim o maciulie de usturoi, in presa. Punem in mojar si frecam cu sare
- Se pune putina lamiae, apa minerala si iaurt greces – dupa gust (cateva ligurinte)
Mamaliga cu branza
- Se puna apa la fiert – 150 grame/persoana cu un praf de sare
- Faina de malai 50 grame/persoana
- Dupa ce fierbe apa cu sare, se adauga faina in ploaie si se amesteca viguros cu telul pana are o consistenta de pasta (intre moale si tare)
- Lasam sa fiarba intre 20 si 30 de min (Cand e gata de fiert, luceste)
- Pentru paturi cu branza, se pune un strat de mamaliga, unul de branza si unul de smantana, apoi repetam pana ajungem la un tort de mamaliga cu branza si smantana