Pastrav curcubeu la gratar cu mamaliga cu branza si mujdei de usturoi

Pastrav curcubeu la gratar cu mamaliga cu branza si mujdei de usturoi

Pensiunea Somesana din Sant
O delicioasă combinație de arome și culori, pastravul curcubeu la grătar este acompaniat de o mamăligă fină, îmbogățită cu brânză savuroasă. Pentru a intensifica gustul, cei de la Pensiunea Somesana au adăugat un mujdei de usturoi proaspăt, care completează perfect preparatul cu o notă aromatică și piperată.

Echipamente

  • gratar
  • mojar (pentru mujdei)

Ingrediente
  

Pastrav

  • pastrav proaspat
  • sare
  • piper
  • ceapa (pentru a curata gratarul)

Mujdei

  • usturoi
  • sare
  • iaurt grecesc
  • apa minerala
  • suc de lamaie

Mamaliga cu branza

  • 150 ml apa (per persoana)
  • 50 g faina de malai (per persoana)
  • sare

Instrucțiuni
 

Preparare Pastrav

  • Se curata de solzi
  • Se spala – dar nu se tine in apa
  • Se eviscereaza
  • Se condimenteaza cu sare si piper
  • Se pune pe gratarul uns cu ceapa – atentie! Ca sa nu iasa fum si sa se afume mancarea, gratarul se curate cu o ceapa si nu cu slanina sau alta grasime! Ceapa dezinfecteaza si nu lasa rodusele sa se prinda

Mujdei de usturoi

  • Zdrobim o maciulie de usturoi, in presa. Punem in mojar si frecam cu sare
  • Se pune putina lamiae, apa minerala si iaurt greces – dupa gust (cateva ligurinte)

Mamaliga cu branza

  • Se puna apa la fiert – 150 grame/persoana cu un praf de sare
  • Faina de malai 50 grame/persoana
  • Dupa ce fierbe apa cu sare, se adauga faina in ploaie si se amesteca viguros cu telul pana are o consistenta de pasta (intre moale si tare)
  • Lasam sa fiarba intre 20 si 30 de min (Cand e gata de fiert, luceste)
  • Pentru paturi cu branza, se pune un strat de mamaliga, unul de branza si unul de smantana, apoi repetam pana ajungem la un tort de mamaliga cu branza si smantana

Leave a Reply