
Crema de zahar ars
Crema de zahăr ars este un desert delicios si aromat pe care-l poti prepara cu usurinta. Această cremă elegantă se servește de obicei rece, fiind adesea acompaniată de fructe proaspete sau compoturi.
Ingrediente
- 8 buc oua
- 1 l lapte
- 250 g zahar
- 4 buc plicuri de zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
Instrucțiuni
- Intr-o cratita se pune zahar pe fundul cratitei (100 grame) care se caramelizeazape aragaz.Cand zaharul e caramelizat, se unge toata cratita cu caramelul obtinut, pentru a intinde peste tot
- Se lasa sa se raceasca zaharul cu cratita
- Separat se bat ouale si se adauga restul de zahar, laptele si zaharul vanilat (sau vanilia)
- Toata compozitia obtinuta se toarna peste zaharul caramelizat din cratita
- Se pune la cuptor intr-o tava plina de apa – fundul cratitei sa fie in tava cu apa timp de 40 de minute la 180 de grade
- Pentru verificare se introduce un ac de gatit sau un cutit in oala; daca la scoaterea acestuia cutitul ramane curat, inseamna ca compozitia este coapta
- Se tine la rece cateva minute
- Se serveste in cupe sau boluri, decorate dupa preferinta cu frisca, fructe sau sirop de lavanda