
Focaccia
Bucura-te de aceasta paina tranditional italieneasca, fie asa cum e fie cu alte feluri de mancare gatite acasa.
Ingrediente
- 500 g faina
- 400 ml apa
- 30 g drojdie
- 40 ml ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- rosii cherry (optional)
- ierburi aromatice (optional)
- masline (optional)
Instrucțiuni
- Se pregateste drojdia, in putina apa calda
- Intr-un bol se amesteca drojdia, apa, uleiul de masline, sarea, zaharul si faina
- Se framanta pana se obtine un aluat asemanator cu cel de pizza
- Se transfera aluatul intr-un bol, se unge deasupra cu ulei de masline si se acopera cu un prosop umed
- Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul
- Se transfera intr-o tava de copt, optional unsa cu inca un strop de ulei de masline
- Folosind degetele de la mana, creaza indentari in aluat
- Optional, se poate orna cu ierburi aromate, rosii cherry, masline sau orice iti doresti tu
- Se pune la copt intr-un cuptor preincalzit la 200-220 de grade celsius, aproximativ 15 minute sau pana cand se rumeneste