Gnocchi

Gnocchi

Gnocchi (pronunție în italiană: /ˈɲɔkki/ [ɲɔkki]) sunt o familie variată de paste din bucătăria italiană. Sunt făcute din bucăți mici de aluat, obținute dintr-o combinație simplă de făină de grâu, ou, sare și cartofi.

Ingrediente
  

  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • 2 linguri de gris
  • Faina cat cuprinde
  • O priza de sare

Instrucțiuni
 

  • Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja.
  • Se fierb, se lasa la scurs si apii se piseaza.
  • Pentru a obtine un aluat, se adauga ouul, faina cat cuprinde, doua linguri de gris si se framanata.
  • Se lasa la odihnit 15 minute apoi se modeleaza in forme specifice.
  • Peste se poate adauga dupa preferinta: sos rosu, de branza, parmezan, nuca sau ce va mai place.

Leave a Reply