
Tort Pavlova
Tortul Pavlova este o delicioasă și rafinată prăjitură de origine neozeelandeză, dedicată celebrului dansatoare de balet Anna Pavlova. Cu un exterior crocant și interior moale, pavlova este o adevărată simfonie a gusturilor.
Echipamente
- 1 tava circulară (opțional)
Ingrediente
- 6 albușuri de ou la temperatura camerei
- 6 linguri de zahăr
- 1 priză de sare
- frișca (pentru ornat)
- fructe proaspete sau din compot (pentru ornat)
- cremă (pentru ornat)
Instrucțiuni
- Se bat albușurile cu sarea până se întăresc într-o spumă.
- Se adaugă zahărul în ploaie.
- Se adaugă zeama de lămâie.
- Se ia o hârtie de copt, se desenează un cerc (asta dacă nu aveți deja o formă sau un covoraș de gătit).
- Se pune albușul pe forma de desen.
- Se face în mijlocul albușului o gaură, ca să existe diferență de nivel între forme (mijloc și margine).
- Se dă la copt la 185 de grade pe modul ventilație.
- Se lasă o oră la copt – trebuie verificată mereu cuptorul pentru a nu se arde albușul, fiind un aluat delicat.
- Se scoate și se lasă la răcit, la temperatura camerei (dacă e o temperatură scăzută, se lasă aluatul).
- Se umple cu cremă, cu frișcă, cu fructe (proaspete sau din compot).
- Se ornează după bunul plac și preferințe sau în funcție de eveniment.