-
Fiori di zuccaFiori di zucca, sau flori de dovlecel, sunt un deliciu culinar italian foarte apreciat, în special în timpul verii. Aceste flori delicate sunt adesea umplute cu diverse ingrediente, cum ar fi mozzarella și anșoa, apoi sunt prăjite într-un aluat crocant. Fiori di zucca prăjiți sunt crocanți la exterior și moi la interior, având o aromă ușoară și subtilă, care pune în valoare umplutura sărată și cremoasă. Acest fel de mâncare este servit de obicei ca antipasto (aperitiv) și este foarte popular în bucătăria italianăÎncearcă rețeta

-
Macarons cu căpșuniMacarons au devenit, in timp, unul dintre simbolurile rafinamentului, elegantei si rasfatului. Un amestec de zahar, migdale macinate si albus de ou, macarons sunt formati din doua cochilii delicate, crocante la exterior, dar moi la interior, lipite intre ele de un delicios ganache si curcubeu pe cerul gurii!Încearcă rețeta

-
GnocchiGnocchi (pronunție în italiană: /ˈɲɔkki/ [ɲɔkki]) sunt o familie variată de paste din bucătăria italiană. Sunt făcute din bucăți mici de aluat, obținute dintr-o combinație simplă de făină de grâu, ou, sare și cartofi.Încearcă rețeta

-
CremshnitCremșnitul, un desert tradițional românesc, este o combinație perfectă între straturile de aluat foietaj crocant și crema fină de vanilie. Ușor de preparat și extrem de delicios.Încearcă rețeta

-
Clatite japonezeAceste clătite pufoase sunt perfecte pentru un brunch delicios. Cu o textură aerată și un gust delicat de vanilie, aceste clătite pot fi servite cu o varietate de topping-uri, cum ar fi fructe proaspete, sirop de arțar sau frișcă.Încearcă rețeta

-
SpumoasaAceastă rețetă delicioasă de spumă de căpșuni este perfectă pentru deserturile de vară. . În loc de căpșuni, puteți folosi și zmeură, frăguțe sau mure pentru o variantă delicioasă.Încearcă rețeta

-
Gulas ungurescGulașul unguresc este un fel de mâncare tradițional și îndrăgit în Ungaria, cunoscut și în alte țări din Europa Centrală și de Est. Este un fel de tocăniță densă și aromată, preparată în principal din carne de vită sau vită și porc, gătită îndelung într-o oală mare, adesea pe foc deschis.Încearcă rețeta

-
Gnocchi KotorskaGnocchi Kotorska este o reinterpretare delicioasă a clasicei rețete italiene de gnocchi, inspirată de bucatele tradiționale din regiunea Kotorska din Muntenegru. Acești gnocchi sunt preparați cu cartofi proaspeți și făină fină, îmbogățiți cu arome mediteraneene, precum măslinele negre, roșiile uscate și busuiocul proaspăt.Încearcă rețeta

-
Cevapci cu ajvarCarnea la grătar (cevapi) și sos de ardei roșu (ajvar) sunt ideale dacă ai prietenii în vizită. Fă cevapii cu cel puțin câteva ore înainte să vrei să îi gătești, sau ideal, în seara precedentă.Încearcă rețeta

-
Friptura de miel bosniacaBucurați-vă de aromele bogate ale bucătăriei tradiționale bosniace cu această rețetă delicioasă de miel la cuptor pentru Paște. Tandra și suculenta, pulpa de miel este marinată într-un amestec plin de arome de usturoi, ulei de măsline, ierburi și condimente, apoi coaptă lent în cuptor până la perfecțiune. Rezultatul este un preparat minunat condimentat, cu o coajă crocantă, aurie și carne suculentă, care se topește în gura ta. Serviți acest preparat aromat ca piesa centrală a mesei de Paște, însoțit de garnituri preferate și savurați-l alături de cei dragi.Încearcă rețeta

