Garlic bread cu usturoi copt si cascaval

Garlic bread cu usturoi copt si cascaval

Aceasta reteta este exemplul perfect de mancare care este mai mult decat suma ingredientelor. Trebuie incercat daca esti fan usturoi sau branza sau mai bine incerci oricum!

Echipamente

  • air fryer (optional, varianta 1 de usturoi copt)
  • folie de aluminiu (optional, varianta 1 de usturoi copt)
  • vas micut termorezistent (optional, varianta 2 de usturoi copt)

Ingrediente
  

  • o paine
  • 250 g cascaval sau cascaval afumat ras
  • 2 capete usturoi
  • unt
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel sau verdeata (pentru decorat)

Instrucțiuni
 

  • Pregateste niste usturoi copt. Alege una din cele doua variante prezentate mai jos.
  • Taie captele de usturoi (fara sa le defaci in catei) la aproximativ un sfert de varf (veizi video)

Usturoi copt (Varianta 1)

  • Pregateste o bucata de aluminiu care sa poata acoperi total usturoiul pe care vrei sa-l gatesti
  • Adauga niste ulei de masline peste usturoi
  • Inveleste complet usturoiul in folie de aluminiu si pune-l la air fryer timp de 25-30 de minute (timpul trebuie ajustat pana cand usturoiul este moale si cremos)

Usturoi copt (Varianta 2)

  • Se pune usturoiul intr-un vas termorezistent
  • Se acopera complet usturoiul in ulei de masline
  • Se pune la cuptor la temperatura scazuta pana cand usturoiul este moale si cremos.

Garlic bread

  • Intr-un vas, amesteca untul cu bucatile de usturoi pregatite anterior. Usturoiul trebuie sa fie destul de moale incat sa se poata incorpora cu usurinta in unt.
  • Se taie painea in jumatate pe verticala (veizi video)
  • Se ung ambele bucati de paine cu crema de unt cu usturoi
  • Adauga cascavalul ras peste bucatile de paine. Cat vrei tu de mult sau putin.
  • Se pune in cuptor incins, sub elementul de sus
  • Scoate din cuptor dupa ce branza a inceput sa devina rumena.
  • Adauga patrunjel sau verdeturi taiate fin si taie in bucati (dupa ce se raceste putin)

Video

Leave a Reply