Blog

  • Gusturi dincolo de ecran: experiența Film Food la TIFF

    La TIFF, filmul și gastronomia se împletesc într-o experiență multisenzorială care merge dincolo de sala de cinema. Secțiunea Film Food transformă poveștile culinare în pretexte pentru explorarea identității, emoției și creativității – toate printr-un limbaj universal: mâncarea. În fiecare iunie la Cluj-Napoca, cinefilii nu doar privesc, ci și gustă povestea. După fiecare proiecție din secțiunea…

    Vezi tot

  • Avantajele Cursurilor de Gătit

    De-a lungul timpului am avut ocazia sa gatesc cu niste Chefi minunati de la care am invatat foarte multe! Chef Will Cunneen, Chef Adi Hadean, Chef Florin Dumitrescu,si Chef Nicu Craciun care s-a ocupat de botezul Avei, facand toata experienta una extraordinara! 🍴 De ce să înveți să gătești cu un bucătar adevărat? Într-o lume…

    Vezi tot

  • Ce poți servi la un picknik

    Pentru drumețiile noastre am ales să facem picknik în aceste locuri minunate, că să avem și “dinner and the show” cum se spune. Las aici idei despre ce poți servi la un picknik! Asigură-te că ai și tacâmuri, farfurii și servetele la tine pentru a te bucura de picnic în natură fără griji. Noi am ales sa luam de la Tedi niste seturi de picknik foarte fancy, ca sa ne faca placere…

    Vezi tot

  • Ceaiul Bosniac

    Ceaiul Bosniac, o bijuterie a tradițiilor bosniace, reprezintă o parte importantă a culturii și ospitalității acestei regiuni. Bosniacii acordă o atenție deosebită acestui lichid aromat, iar consumul de ceai este înrădăcinat în obiceiurile lor sociale și religioase. Haideți să explorăm fascinanta lume a ceaiului bosniac, unde istoria, aromele și ceremoniile au creat o tradiție bogată…

    Vezi tot

  • Vinurile Dalmate

    Croația, o țară bogată în istorie și cultură, se remarcă și în lumea vinului prin diversitatea peisajelor sale viticole și prin vinurile de o calitate remarcabilă. Prinsa cumva intr-o continua dinamica, ba spre atmosfera balcanica din spatiul fostei Iugoslavii ca mostenire, ba spre progresismul  UE si trendurile tarii vecine: Italia. Suprafata cultivata de vita de…

    Vezi tot

  • Cum așezi o masă festivă

    Așezarea mesei pentru un eveniment festiv poate contribui semnificativ la atmosfera generală și la experiența oaspeților. În casa bunicilor mei aveam lunar câte o masă festivă și am învățat multe din aceste experiențe. Iată câteva sfaturi pentru a aranja o masă festivă:

    Vezi tot

  • Tapas cu c8pchiiii

    Sunt tare fericită să pot prepara cină cu copiii mei naturali și adoptivi. După cum știți, sunt mândră mama a Avei, minunea mea de 9 ani. De-a lungul timpului am întâlnit 3 băieți deosebiți cu vârste între 18 și 26 de ani pe care i-am adoptat în familia noastră cu cel mai mare drag. Cu…

    Vezi tot

  • Reteta magica de Icre a la Bibi

    Salata de icre, o bijuterie gustativă a bucătăriei românești, reprezintă un deliciu culinar tradițional ce îmbină aromele bogate ale icrelor de pește, uleiului, cepei și lămâiei! Ingrediente: Curățăm ceapă, o dăm prin răzătoarea mică, o lăsăm 10 minute și apoi o stoarcem foarte bine. Într-un bol punem icrele, pâinea stoarsă bine, puțină zeamă de lămâie…

    Vezi tot

  • Borș cu burechițe – amintire de la mama Mamei Gi!

    Pregătim borochitele, in același timp cu pregătitul unei supe bogate de legume (cred ca toată lumea știe cum se face o supa de legume ). Facem mai întâi un aluat de tăieței – 2 oua bătute bine cu un praf de sare –  se adaugă faina pana se obține un aluat elastic , care nu…

    Vezi tot

  • Cum acrești o ciorbă

    Mama Gi strikes again cu lectii pentru doua ciorbitze  bombitza! Dacă tot am vorbit despre modurile diferite in care se acrește supa:  cu roșii -> ciorba  cu borș de putina -> borșul și cu smântâna -> ciorba rădăuțeană

    Vezi tot