Bun venit în lumea mea culinară plină de dragoste și pasiune! Aici vei descoperi o colecție de rețete care au străbătut timpul și au lăsat amprente adânci în viața mea și a celor care au decis să contribuie la acest proiect.
Am creat “Chalesti o Ceapă” la un pahar de vin cu gagicile, discutând despre cum am învățat să gătim de-a lungul timpului. Vorbind, am realizat că toate am învățat într-un mod similar: cu mama, bunica, soacra, prietena la telefon și venind din bucătăria românească, prima instrucțiune era: “caleshti o ceapă”. Indiferent că era o zama bună, o tocană sau chiar un tort.
Acest spațiu e făcut să te inspire și să te ducă înapoi în timp, într-un moment de bucurie în care ai experimentat iubirea prin mâncare, bucurie pură, sentimentul de acasă, de plinătate și binishte.

De la oamenii preistorici care împărțeau ce amar aveau pe lângă foc, la Sfânta Euharistie care e viață, la banchete, chermeze, nunți, botezuri, parastase și înmormântări, comunitățile se învârt în jurul mâncării. Majoritatea dintre noi au fost iubiți cu mâncare de mame sau bunici și mâncarea e în sine un limbaj al iubirii care merită împărtășit!
Împărtășesc aceste rețete cu dragoste, sperând să aducă la fel de multă bucurie și inspirație în bucătăria ta, așa cum au făcut-o în a mea și a oaspeților mei de pe acesta pagină. Bucură-te de fiecare savoare și să simți fiecare strop de dragoste în fiecare gust. “
Rețete recent adăugate
-
CremshnitCremșnitul, un desert tradițional românesc, este o combinație perfectă între straturile de aluat foietaj crocant și crema fină de vanilie. Ușor de preparat și extrem de delicios.Încearcă rețeta
-
Clatite japonezeAceste clătite pufoase sunt perfecte pentru un brunch delicios. Cu o textură aerată și un gust delicat de vanilie, aceste clătite pot fi servite cu o varietate de topping-uri, cum ar fi fructe proaspete, sirop de arțar sau frișcă.Încearcă rețeta
-
SpumoasaAceastă rețetă delicioasă de spumă de căpșuni este perfectă pentru deserturile de vară. . În loc de căpșuni, puteți folosi și zmeură, frăguțe sau mure pentru o variantă delicioasă.Încearcă rețeta