Bun venit în lumea mea culinară plină de dragoste și pasiune! Aici vei descoperi o colecție de rețete care au străbătut timpul și au lăsat amprente adânci în viața mea și a celor care au decis să contribuie la acest proiect. 

Am creat “Chalesti o Ceapă” la un pahar de vin cu gagicile, discutând despre cum am învățat să gătim de-a lungul timpului. Vorbind, am realizat că toate am învățat într-un mod similar: cu mama, bunica, soacra, prietena la telefon și venind din bucătăria românească, prima instrucțiune era: “caleshti o ceapă”. Indiferent că era o zama bună, o tocană sau chiar un tort. 😂

Acest spațiu e făcut să te inspire și să te ducă înapoi în timp, într-un moment de bucurie în care ai experimentat iubirea prin mâncare, bucurie pură, sentimentul de acasă, de plinătate și binishte. 

De la oamenii preistorici care împărțeau ce amar aveau pe lângă foc, la Sfânta Euharistie care e viață, la banchete, chermeze, nunți, botezuri, parastase și înmormântări, comunitățile se învârt în jurul mâncării. Majoritatea dintre noi au fost iubiți cu mâncare de mame sau bunici și mâncarea e în sine un limbaj al iubirii care merită împărtășit!

Împărtășesc aceste rețete cu dragoste, sperând să aducă la fel de multă bucurie și inspirație în bucătăria ta, așa cum au făcut-o în a mea și a oaspeților mei de pe acesta pagină. Bucură-te de fiecare savoare și să simți fiecare strop de dragoste în fiecare gust. 💖🍴

Rețete recent adăugate

  • Gulas unguresc
    Gulașul unguresc este un fel de mâncare tradițional și îndrăgit în Ungaria, cunoscut și în alte țări din Europa Centrală și de Est. Este un fel de tocăniță densă și aromată, preparată în principal din carne de vită sau vită și porc, gătită îndelung într-o oală mare, adesea pe foc deschis.
    Încearcă rețeta

  • Gnocchi Kotorska
    Gnocchi Kotorska este o reinterpretare delicioasă a clasicei rețete italiene de gnocchi, inspirată de bucatele tradiționale din regiunea Kotorska din Muntenegru. Acești gnocchi sunt preparați cu cartofi proaspeți și făină fină, îmbogățiți cu arome mediteraneene, precum măslinele negre, roșiile uscate și busuiocul proaspăt.
    Încearcă rețeta

  • Cevapci cu ajvar
    Carnea la grătar (cevapi) și sos de ardei roșu (ajvar) sunt ideale dacă ai prietenii în vizită. Fă cevapii cu cel puțin câteva ore înainte să vrei să îi gătești, sau ideal, în seara precedentă.
    Încearcă rețeta