Bun venit în lumea mea culinară plină de dragoste și pasiune! Aici vei descoperi o colecție de rețete care au străbătut timpul și au lăsat amprente adânci în viața mea și a celor care au decis să contribuie la acest proiect.
Am creat “Chalesti o Ceapă” la un pahar de vin cu gagicile, discutând despre cum am învățat să gătim de-a lungul timpului. Vorbind, am realizat că toate am învățat într-un mod similar: cu mama, bunica, soacra, prietena la telefon și venind din bucătăria românească, prima instrucțiune era: “caleshti o ceapă”. Indiferent că era o zama bună, o tocană sau chiar un tort.
Acest spațiu e făcut să te inspire și să te ducă înapoi în timp, într-un moment de bucurie în care ai experimentat iubirea prin mâncare, bucurie pură, sentimentul de acasă, de plinătate și binishte.

De la oamenii preistorici care împărțeau ce amar aveau pe lângă foc, la Sfânta Euharistie care e viață, la banchete, chermeze, nunți, botezuri, parastase și înmormântări, comunitățile se învârt în jurul mâncării. Majoritatea dintre noi au fost iubiți cu mâncare de mame sau bunici și mâncarea e în sine un limbaj al iubirii care merită împărtășit!
Împărtășesc aceste rețete cu dragoste, sperând să aducă la fel de multă bucurie și inspirație în bucătăria ta, așa cum au făcut-o în a mea și a oaspeților mei de pe acesta pagină. Bucură-te de fiecare savoare și să simți fiecare strop de dragoste în fiecare gust. “
Rețete recent adăugate
-
Friptura de miel bosniacaBucurați-vă de aromele bogate ale bucătăriei tradiționale bosniace cu această rețetă delicioasă de miel la cuptor pentru Paște. Tandra și suculenta, pulpa de miel este marinată într-un amestec plin de arome de usturoi, ulei de măsline, ierburi și condimente, apoi coaptă lent în cuptor până la perfecțiune. Rezultatul este un preparat minunat condimentat, cu o coajă crocantă, aurie și carne suculentă, care se topește în gura ta. Serviți acest preparat aromat ca piesa centrală a mesei de Paște, însoțit de garnituri preferate și savurați-l alături de cei dragi.Încearcă rețeta
-
Rețetă de ceai bosniacCeaiul bosniac este cunoscut pentru gustul său bogat și aromat, iar această rețetă simplă vă va ajuta să vă bucurați de toate aromele sale minunate. Poftă bună!Încearcă rețeta
-
Kir RoyaleÎn timpul celui de-al doilea război mondial, soldații germani au fugit cu vinurile roșii din Burgundia și francezii au răspuns într-un mod foarte francez. Ei au creat „Cocktailul de rezistență”, Kir.Încearcă rețeta