Bun venit în lumea mea culinară plină de dragoste și pasiune! Aici vei descoperi o colecție de rețete care au străbătut timpul și au lăsat amprente adânci în viața mea și a celor care au decis să contribuie la acest proiect.
Am creat “Chalesti o Ceapă” la un pahar de vin cu gagicile, discutând despre cum am învățat să gătim de-a lungul timpului. Vorbind, am realizat că toate am învățat într-un mod similar: cu mama, bunica, soacra, prietena la telefon și venind din bucătăria românească, prima instrucțiune era: “caleshti o ceapă”. Indiferent că era o zama bună, o tocană sau chiar un tort.
Acest spațiu e făcut să te inspire și să te ducă înapoi în timp, într-un moment de bucurie în care ai experimentat iubirea prin mâncare, bucurie pură, sentimentul de acasă, de plinătate și binishte.

De la oamenii preistorici care împărțeau ce amar aveau pe lângă foc, la Sfânta Euharistie care e viață, la banchete, chermeze, nunți, botezuri, parastase și înmormântări, comunitățile se învârt în jurul mâncării. Majoritatea dintre noi au fost iubiți cu mâncare de mame sau bunici și mâncarea e în sine un limbaj al iubirii care merită împărtășit!
Împărtășesc aceste rețete cu dragoste, sperând să aducă la fel de multă bucurie și inspirație în bucătăria ta, așa cum au făcut-o în a mea și a oaspeților mei de pe acesta pagină. Bucură-te de fiecare savoare și să simți fiecare strop de dragoste în fiecare gust. “
Rețete recent adăugate
-
Dovlecel cu brocoliAceastă combinație perfect echilibrată de legume proaspete va încânta papilele gustative și va oferi o experiență culinară de neuitat. Vom explora împreună pas cu pas cum să creăm o combinație echilibrată și savuroasăÎncearcă rețeta
-
Varză a la clujVarza a la Cluj e de fapt o rețetă de sarmale pe straturi: Un strat de orez și unul de carne, învelite în cele două straturi gustoase de varză. Rețeta se poate face și cu varză dulce, caz în care mai trebuie adăugat sosul de roșii între ingrediente.Încearcă rețeta
-
Pizza ToscanaInspirată de tradițiile culinare autentice ale regiunii Toscana. Prindeți-ți pălăria de bucătar și pregătește-te să te transporți direct în inima Toscanei cu fiecare mușcătură!Încearcă rețeta